Baba varró tanfolyam

 

Waldorf baba varró tanfolyam, Waldorf manó, maci varró tanfolyam, rongybaba készítő egy, vagy kétnapos kézműves foglalkozás Budapesten a XVII. kerületben.

Minden munkára találunk megfelelő embert, mindent megveszünk az üzletben, lassan kiveszik az alkotás, a kézimunka öröme. Pedig egy magunk által alkotott babánál nincs kedvesebb, akár ajándéknak, akár dekorációnak, saját részre készítjük. A neten sok videó, leírás elérhető (tőlem is rendelhető sok- sok részletfotóval ellátott pdf leírás, szabásminta a Csináld magad menüpont alatt), de ha ezekkel nem boldogulsz szívesen látlak egy jó hangulatú, kis létszámmal tartott babavarró tanfolyamra, workshopra Budapesten (megbeszélés után akár vidéken is), ahol ellesheted a Waldorf babakészítés, macivarrás, rongybaba készítés csínját- bínját. Olyan trükköket is, amelyekre 10 évnyi babakészítés után jöttem rá. Megkapod a legjobb alapanyag lelőhelyek listáját is.

A tanfolyamokra nem kell hozni semmit. Nem anyagcsomagot kapnak a résztvevők, hanem a teljes anyagkészletemből tudnak választani.
Alapvető kézi- gépi varrástudásra van szükség. Új, könnyen kezelhető, Janome típusú varrógépeim vannak. Olyan is van, amelyiken állítható a varrássebesség, ezzel a gépet kevésbé rutinosan kezelők is könnyedén boldogulnak. Természetesen, ha valaki ragaszkodik a saját varrógépéhez, hozhatja magával. A tanfolyamok sora folyamatosan bővül, mindig újabb és újabb modelleket varrunk, gyakran a visszatérő résztvevők ötletei, igényei alapján.

Az évek során kialakult egy nagyon kedves, gyakran visszatérő társaság, így, aki csatlakozik, nem csak babát varrni tanul meg, hanem egy segítő, lelkes kis közösség tagja is lesz. Ismeretségek, barátságok születnek a közös hobbi nyomán, melyet később a zárt FB csoportban is lehet ápolni. Itt mutatják meg egymásnak a lányok az új alkotásokat. Lelőhelyeket, trükköket osztunk meg egymással. Azért is érdemes csatlakozni, mert minden tanfolyamot itt teszek közzé először. Gyakori, hogy máshol már nem is hirdetem.

Íme a babavarró tanfolyamok listája, a teljesség igénye nélkül. Az árak minden esetben tartalmazzák az anyagköltséget is.

 • A Waldorf baba készítő tanfolyamon öltöztethető hajasbabát készítünk két nap alatt.
 • Egy kb. 38 cm magas rögzített copfos, vagy szálanként rögzített hajú Waldorf fiú, vagy lány babát varrunk
 • A fiú baba nadrágot, blúzt, a lány pamut ruhát, csipkés alsót kap.

Tanfolyam ára: 18 000 Ft.
Időtartam: 2×5 óra

 • A kétnapos tanfolyamon egy kb. 30 cm magas Waldorf jellegű bájos balerinát varrunk tütüvel, kontyos frizurával.

Tanfolyam ára: 18 000 Ft.
Időtartam: 2×5 óra

 • A Waldorf manó készítő tanfolyamon puha, jó minőségű plüssből varrunk egy kb. 22 cm magas manó babát egy nap alatt.

Tanfolyam ára: 9 500 Ft.
Időtartam: 1×5 óra

 • Forgatható, vagy rögzített végtagú mackót készítünk.
 • Van olyan modell, amelyet műszőrméből varrunk, de készülhet plüssből, wellsoftból, vagy akár a gyerekek kinőtt rugijából.

Tanfolyam ára: 9 500 Ft.
Időtartam: 1×5 óra

 • Az elkészített nyuszi kb. 30 cm magas klasszikus rongybaba, levehető ruhával, műszállal töltve.

Tanfolyam ára: 9 500 Ft.
Időtartam: 1×5 óra

 • Egy kb. 40 cm magas, kecses, tüllszoknyás rongybabát készítünk.

Tanfolyam ára: 10 500 Ft.
Időtartam: 1×6 óra

 • Kb. 20 cm magas szépséges karácsonyfa csúcsdísz angyalt készítünk, melynek feje Waldorf technikával készül.

Tanfolyam ára: 10 500 Ft.
Időtartam: 1×6 óra

 • 3-6 db. kb. 10 cm magas kecses angyal díszt készítünk csillámos tüll szoknyában.
 • Mindenki annyi karácsonyfadíszt készít, amennyi belefér az idejébe.

Tanfolyam ára: 9 500 Ft.
Időtartam: 1×5 óra

A tanfolyamokon használt szabásminták a saját tulajdonomat képezik. A minták alapján akár a tanfolyamon, akár később készült babák kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak. A szabásminták semmilyen formában nem közölhetőek. A minták alapján készült babák fotói, a minta forrásának megjelelőlésével, közzétehetőek.

Az aktuális tanfolyamokról itt érdeklődhetsz: aledi.aa@gmail.com de FB eseményként is publikálva vannak.

Még több workshopon, vagy leírás alapján készült babát a FB oldalamon találsz.