Rugimaci (Memory bear)

 

A tengerentúlon régi hagyománya van a Memory Blanket-nek, azaz emléktakarónak, mely szeretteink kedvenc ruhadarabjaiból varrt takaró. Jómagam az Édesek és mostohák című filmben találkoztam vele először. Ehhez hasonló kedves ötlet a Memory(emlék) Bear(maci). Sokan őrizzük a szekrény mélyén gyerekeink kedvenc rugiját. Mennyivel kedvesebb, ha egy kis macit varrunk belőle, melynek látványa nap mint nap örömmel tölt el.

A rugimaci főleg gyerekek rugdalózójából, takarójából, hálózsákjából készül. Egyre ismertebb itthon is, magam is szívesen készítem.
56-os méretű hosszú ujjú rugdalózóból már elkészíthető ez a kb. 17 cm ülőmagasságú kedves figura. Plüss, pamutjersey, frottír, flanell a legmegfelelőbb anyag e célra.
A rugimaci ára 6500 Ft.
Rugimacim a Praktika magazin 2021. májusi számában is megjelent, valamint egy on- line cikk is készült róla a ReAd blog oldalán.
A macivarrást egy budapesti tanfolyam keretén belül meg is tanulhatod, így akár saját magad készíthetsz egy rugimacit a gyerkőc rugijából. Bővebb információ Baba varró tanfolyam oldalon.

A használati utasítás itt található.