Alvó Waldorf baba

 

Ez az alvó Waldorf baba személyes kedvencem.
A legrégebbi Waldorf babáim közé tartozik, de nem tudom megunni. Első években 30 cm magas változatban készült alvótársnak. A lányom gimnáziumi felvételijére azonban varrtam egy kisebb, kb. 20 centis változatot is. Kiderült, így még cukibb. Vidám, színes, mintás kordbársonyból szeretem legjobban, de, főleg fiúknak, készülhet szolidabb változatban is.

Műszállal töltött, rögzített hálózsákja és sapija van.
Feje Waldorf technikával, műszálas flízből készül, arca kézzel hímzett. Nem tartalmaz apró részeket. A sapiján található bojt végigfut a sapka belsejében, apró öltéssel kétoldalt duplán van rögzítve. A pocakján levő szívbe, kérés esetén, belehímezhető a gyerek neve, így egyedi, névreszóló ajándék lehet ez a kézműves baba keresztelőre, születésnapra, de nagyobbaknak, felnőtteknek kabalababának is tökéletes. Szükség esetén kézzel, óvatosan mosható. Szinte mindig van eladó Waldorf baba ebből a típusból. Nézzetek szét a Kapcsolatok menüpontban!
A kisebb alvó baba ára 8 500, a nagyobbé 12 000 Ft.

Magad is megtanulhatod az alvó Waldorf baba elkészítését egy workshop keretén belül. Részletek a Babavarró tanfolyam oldalon.
Ha pedig nem tudsz eljönni tanfolyamra, varrd meg otthon a részletes, sok fotóval ellátott leírás alapján.
A használati utasítás itt található.