Waldorf baba varró tanfolyam, Waldorf manó, maci varró tanfolyam, egy vagy kétnapos kézműves foglalkozás Budapesten a XVII. ker.-n.

Minden munkára találunk megfelelő embert, mindent megveszünk az üzletben, lassan kiveszik az alkotás, a kézimunka öröme. Pedig egy magunk által alkotott babánál nincs kedvesebb, akár ajándéknak, akár dekorációnak, saját részre készítjük. A neten sok videó, leírás elérhető (tőlem is rendelhető pdf leírás, szabásminta), de ha ezekkel nem boldogulsz szívesen látlak egy jó hangulatú, kis létszámmal tartott babavarró tanfolyamra, workshopra Budapesten (megbeszélés után akár vidéken is), ahol ellesheted a Waldorf babakészítés csínját- bínját. Olyan trükköket is, amelyekre 10 évnyi Waldorf babakészítés után jöttem rá. Megkapod a legjobb alapanyag lelőhelyek listáját is.

A tanfolyamokra nem kell hozni semmit. Nem anyagcsomagot kapnak a résztvevők, hanem a teljes anyagkészletemből tudnak választani.
Alapvető kézi- gépi varrástudásra van szükség. Új, könnyen kezelhető, Janome típusú varrógépeim vannak. Olyan is van, amelyiken állítható a varrássebesség, ezzel a gépet kevésbé rutinosan kezelők is könnyedén boldogulnak. Természetesen, ha valaki ragaszkodik a saját varrógépéhez, hozhatja magával.

– A Waldorf babakészítő tanfolyamon öltöztethető hajasbabát tudsz készíteni két nap alatt (2 X 5 óra). Egy kb. 38 cm magas rögzített copfos, vagy szálanként rögzített hajú Waldorf fiú vagy lány babát varrunk. A fiú baba nadrágot, blúzt, a lány pamut ruhát, csipkés alsót kap. A Waldorf baba varró tanfolyam ára 16000 Ft.

– A Waldorf manó készítő tanfolyamon puha, jó minőségű plüssből varrunk egy kb. 22 cm magas manó babát egy nap (5 óra) alatt. A tanfolyam ára 7000 Ft.

– A maci varró tanfolyam szintén egy napos. Forgatható fejű, végtagú műszőrme mackót készítünk. A tanfolyam időtartama 5 óra, ára 7800 Ft.

– Húsvéti nyuszi varró tanfolyam. Kb. 30 cm magas klasszikus nyuszi rongybaba, levehető ruhával, műszállal töltve. 5 órás tanfolyam, ára 7800 Ft.

– Karácsonyi Waldorf angyal csúcsdísz készítő tanfolyam. Kb. 20 cm magas szépséges karácsonyfa csúcsdíszt készítünk. 5 órás tanfolyam, ára 7800 Ft.

A tanfolyamokon használt szabásminták a saját tulajdonomat képezik. A minták alapján akár a tanfolyamon, akár később készült babák kereskedelmi forgalomba nem hozhatóak. A szabásminták semmilyen formában nem közölhetőek. A minták alapján készült babák fotói, a minta forrásának megjelelőlésével, közzétehetőek.
Az aktuális tanfolyamokról itt érdeklődhetsz: aledi.aa@gmail.com

Tanfolyamokon készült babák