Az öltöztethető Waldorf baba hagyományos technikával készül, mégis kicsit más. A Waldorf (Steiner) pedagógia szerint azért épp csak jelzésértékű a Waldorf baba arca, hogy a kisgyerek különböző érzelmeket tudjon társítani hozzá. Nos, talán csak én találkozom különösen fantáziadús gyerekekkel, de az én mosolygós Waldorf babáim is képesek sírni a kezükben, ha a helyzet úgy hozza. Úgyhogy maradok a széles mosolynál.

Kb. 36- 40 cm magas ÖKOTEX 100 szabványnak megfelelő 100% pamutból készül a testük, tisztított, kártolt magyar gyapjúval töltve. Arcuk kézzel hímzett, így nem létezik két egyforma, egyedi Waldorf babák. Pamut ruhát és kézzel kötött/ horgolt kiegészítőket kapnak. Minden lány babán van egy csipkés alsó is.

Hajuk horgolt alapra szálanként rögzített, kézzel finoman fésülhető, frizurázható. A copfos babák haja rögzített, nem bontható.
Egyedi megrendelés esetén ki lehet választani a baba szem- és hajszínét, a ruha anyagát, a kiegészítők típusát, színét. Kaphatnak pizsamát, apró nyuszit, macit hálótársnak. Kérésre a ruhára hímezem a gyerek vagy a baba nevét, így egyedi, névre szóló ajándék lesz. Mindegyik Waldorf babámhoz utólag is rendelhető baba ruha, kiegészítő. Elkészítési idő 2-3 hét, kivétel a nyári szabadság és a karácsony előtti időszak.

Különleges Waldorf baba

Szeretem a különleges, egyedi babákat. Sokszor készítek menyasszony- vőlegény babát esküvőre dekorációnak, ajándéknak. De varrtam már doktor néni, tűzoltó, mentőorvos, pilóta, szakács, tengerész babát is.

Az elkészült babákról sok- sok képet találsz a képtáramban.

Az Aledi Waldorf baba a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, valamint a Hagyományok Háza zsűrizett termék, így aki megveszi őket minőségi, zsűrizett kézműves babával lepheti meg szeretteit.

A Waldorf babák ára a haj típusa (copfos vagy szálanként rögzített), a ruhák, kiegészítők mennyiségétől függően 12 000- 16 000 Ft.