Eyek a Waldorf babák hagyományos technikával készülnek, mégis kicsit mások. A Waldorf (Steiner) pedagógia szerint azért épp csak jelzésértékű a Waldorf babák arca, hogy a kisgyerek különböző érzelmeket tudjon társítani hozzájuk. Nos, talán csak én találkozom különösen fantáziadús gyerekekkel, de az én mosolygós Waldorf babáim is képesek sírni a kezükben, ha a helyzet úgy hozza. Úgyhogy maradok a széles mosolynál.

Kb. 36- 40 cm magas ÖKOTEX 100 szabványnak megfelelő 100% pamutból készül a testük, tisztított, kártolt magyar gyapjúval töltve. Arcuk kézzel hímzett, így nem létezik két egyforma, egyedi Waldorf babák. Pamut ruhát és kézzel kötött/ horgolt kiegészítőket kapnak. Minden lány babán van egy csipkés alsó is.

Hajuk horgolt alapra szálanként rögzített, kézzel finoman fésülhető, frizurázható. A copfos babák haja rögzített, nem bontható.
Egyedi megrendelés esetén ki lehet választani a baba szem- és hajszínét, a ruha anyagát, a kiegészítők típusát, színét… Kérésre a ruhára hímezem a gyerek vagy a baba nevét. Elkészítési idő 2-3 hét, kivétel a nyári szabadság és a karácsony előtti időszak.

Különleges alkalmakra is készülhetnek Waldorf babák. Menyasszony- vőlegény baba esküvőre dekorációnak, ajándéknak, keresztelőre a gyerek nevével, stb.

A Waldorf babák ára a haj típusa (copfos vagy szálanként rögzített), a ruhák, kiegészítők mennyiségétől függően 9 800- 16 000 Ft.